Rauwe cacao-pudding met avocado
DIT HEB JE NODIG (VOOR VIER PERSONEN)
• 2 kleine bevroren bananen in stukjes
• 1 zachte medjool dadel
• 11⁄2 eetlepel cacaopoeder
• 1 rijpe avocado, ontpit
• 1 3⁄4 kopje amandelmelk (ik zelf gebruik rauwe koeien melk)
• 1⁄2 theelepel vanillepoeder
• Een snufje Keltisch zeezout
• Een scheutje citroensap indien nodig
ZO MAAK JE HET
Gebruik hiervoor een blender die sterk genoeg is om ijsklontjes te vermalen.
Doe de stukjes (lichtjes ontdooide) bevroren banaan in je blender.
Verwijder de pit van de dadel en week deze enkele minuten in warm water.
Giet het water af en snijd de dadel in kleine stukjes.
Voeg alle ingrediënten toe aan de banaan in de blender maar houd 1⁄2 kopje melk achter.
Blend.
Als het te droog is, voeg dan de rest van de melk toe. Zorg dat je de consistentie van pudding krijgt.
Proef wat er eventueel nog nodig is. Soms heeft het iets zuurs nodig en dan voeg ik een kleine beetje citroensap toe.
Doe de pudding over in kleine schaaltjes of glaasjes en versier met geraspte kokos en een beetje fruit.
Ik gebruik meestal bosbessen uit de diepvries.
Smakelijk!